Roooom

Nyss hemkommen från Rom...vilken resa...så fint...allt va så fint! Det va som att vandra omkring i ett museum varje dag..vet inte vart jag ska börja. Men när vi först kom dit...jaa...då va det kaos...=)

Vi tar det från början..! På tisdags kvällen hämtade jag sara i stan..vi handlade lite matsäck att ha med oss när vi skulle åka på natten och sen bar det av hem till mig. Kvällen gick åt till att packa min väska (som så klart inte va färdig...)..käka mammas goda tonfisksmörgåstårta..planera..kolla att alla viktiga papper var med...och sen försöka sova liiite. Jag kunde inte somna..men sara...hon sov..=) Kl halv två bar det iväg...mot skavsta flygplats! Då somna jag iaf...sov heeela resan ner dit...sara med..=) Väl där inne så va det incheckning o åter väntan...o sara...hon sov..=) Planet lyfter...och det känns så där i hela kroppen...nu är vi på väg...aahh...o sara...hon sov..=) När vi närmar oss rom så kan jag se genom mitt flygplans fönster hur colosseum brer ut sig under oss...jaa...då jäklar pirrar det till i magen! Vi landar på den lilla flygplatsen och pernilla blir genast orolig för att sin resväska ska va borta...men plötsligt dyker den upp på bandet...och det är luuugnt! Vi tar oss lätt från flygplatsen och in till centralstation...men sen då?? Tusen tåg..taxin..bilar..bussar...tunnelbanor...vart ska vi??? Vi stod som två fågelholkar och bara glodde oss omkring...gick till slut ut till en taxi som skulle ha nästan 500 för att köra oss dit...nej nej...den gubben går vi inte på. In igen...en snäll italienare kommer fram och hjälper oss...vi ser väl så vilsna ut...men han vet inte vart hotell ligger...paniken stiger...till slut går vi fram till ett par poliser..och de förklarar iaf att vi måste ta tunnelbanan till battistini. När vi kommer ner där så inser vi att det är ändstationen...hmm...?? Vi går av där...och är lika vilsna som förut..nu då? Vart ska vi? Vi frågar oss fram..och folk vet inte ens vart hotellet ligger...men va sjutton..vart ska vi bo? I ett hål i väggen eller?? Till slut efter många om och men och mycket vandrande så kommer vi fram till gatan där hotellet ligger...och det lutar uppåt vill jag lova...trodde aldrig vi skulle ta oss upp...men det gjorde vi...och hotellet var finfint! =)

   

Men vi va helt slut....usch! Efter att ha hämtat andan lite...så begav vi oss iväg..vi skulle till spanska trappan! =) Där vi bodde va det väldigt lortigt på gatorna..och det va lite grekisk känsla över det hela..typ charterresa..så vi va inte så nöjda. Men när vi kommer upp från tunnelbanan vid spanska trappan...jaaa...då ändras vår bild...för gud så fint det var...wow!

 

Vi somna rätt tidigt den kvällen...helt slut...mycket intryck och en lång resa! Dagen efter va det dags för vatikanen..sixtinksa kapellet och st peters kyrkan. Där var jag helt mållös...stort...fint...pampigt...jaa....allt på en gång! Vi tog så mycket kort att båda våra kameror började ta slut på batteri..haha! Synd bara att vi inte fick ta kort på michelangelos målning..den va storslagen...ojoj...men där va det helt förbjudet att ta kort överhuvudtaget. I resten av muséet va det ok...men utan blixt...faaaast...det strunta vi i...så många gånger hörde vi bakom oss..."madame..no flash!". Hihi....

                 

Det va en bråkdel av alla kort jag tagit...men kan inte ta me alla. Efter detta va vi ganska slut..så då va det hem och ta sig en liten siesta..sen skulle vi ut och äta gott på kvällen. Vi skulle och kolla på fontana di trevi på kvällen och sen äta där.  Sjukt stor fontän va det....så fin..haha..allt är såå fint..men det va verkligen så..vi tänkte hela tiden att..jaa..här skulle man vara med någon man älskar....! Vi kastade mynt i fontänen och önskade oss något...vi får väl se om det slår in...eller inte...?? Resturangen vi hamna på va jätte bra...och tydligen fick vi den skojigaste servitören..haha...! Han va på mig hela tiden..skämta och hade sig...halva inne sa sara åt mig..och jaa...jag hade inte sagt nej...hahahaa! Sen kom det fram en annan oxå och frågade vart vi va ifrån..sverige...volvo sa han..haha! När vi gick därifrån gör pernilla bort sig...åh...då säger han nåt om sverige precis när vi är på väg ut genom dörren...varpå jag svarar..."jajjemänn"...dahh?? Skrattandes springer vi därifrån....hahaha! Sen avslutade vi kvällen med lite italiensk glass...mums!! =)

         

Dagen efter är det dags för colosseum...det har vi båda sett fram emot...kulkul! Börjar morgonen med att smygta lite kort från vårt hotellfönster på en nunna som hänger underklädestvätt..haha! Det såg så kul ut! Vi måste ha bott vid ett kloster eller nåt. Hon va så söt. Sen bar det iväg till colosseum...och när vi kommer upp där...jaa...det är sååå stort...guuud..går inte att beskriva..och som jag trodde...så börjar jag plötsligt snyfta...tårarna rann...det va ju helt otroligt...jag fattar det fortfarande inte...oh..! Vi går runt där i flera timmar...och bara drar i oss av historian...vi står verkligen på historisk mark nu...filmen Gladiator spelas upp i våra huvuden...! Jag tar sedan kort med en sån snygg gladiator....mmm...men det kosta mig 50 spänn oxå...haha! Och jag ser ut som ett ägg...när han smäller på mig en hjälm oxå...haha..och säger.. "Kill me...and then i kill you...kiss me on the cheek"..haha! Men fin va han...vilken karl....! =) Efter colosseum så va vi till piazza di popolli (tror jag det hette...nåt stort torg iaf..). Där satt vi och lapa lite sol..och lyssna på torgmusikanter. Sen belv vi pålurade en ros och ett armband..innan vi han reagera hade han knytit på oss et och ville ha pengar...fy sjutton! På kvällen blev det en rejäl pizza med salami...mums...till magen skrek! =)

                         

Jaha...så va det redan lördag...sista dagen i rom...usch! Ångesten började göra sig påmind..att imorn skulle vi åka hem igen...neeeeeej! Jag ville verkligen inte...kunde stannat ett bra tag till. Idag hade vi inget särskilt inplanerat...vi skulle strosa lite...hinna med piazza navona och panthenon bara. Det hann vi med...men vi gick lite fel efter det...och plötsligt hade vi gått en bra bit och va nära colosseum igen..haha! Så vi gick dit en vända till...shoppade lite där...och jag kollade om min gladiator va där..hihi! Sen va vi upp i en stor vit byggnad som var byggt för nån soldat...och det va högt...ojoj..och sara började plötsligt bli yrslig..benen hängde inte riktigt med henne...och hon trodde den stora hästen skulle välta över henne. Men högst upp skulle hon ändå..haha..så på ostadiga ben och en trygg (??) vän bredvid sig tog hon sig upp! =) På kvällen sen tänkte vi slå på stort och köra en trerätters..så vi gick på resturang..och vi började med en förrätt...jag tog mozarella och tomater...sara grillade grönsaker..som vi sen delade på. Till huvudrätt ville vi ha pasta carbonara...åh va gott det skulle bli...krämig sås..mm..! Meeeen....så blev det inte...det va spaghetti..äggröra och bacon...hmm...? Nej inte va vi hade väntat oss...och sen blev vi proppmäta direkt oxå...fick inte i oss nåt mer...så den lilla efterätten blev det inget med..snyft! Vi gick därifrån...eller nej sara spraaang...för att hinna med tunnelbanan...men herregud...jag trodde jag skulle dö...jag va proppmätt...sen skulle det kutas....guuuud....maten va på väg upp flera gånger...uäck! Men vi hann med...och vägen hem till hotellet blev en enda lång fotosession...haha...vi tog mycke fina (???) kort...hahaha!

                             

Det va rom det....jag saknar dig redan.....

Kram och gonatt.....